ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Dougul Bagul
Country: Hungary
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 17 April 2016
Pages: 231
PDF File Size: 8.45 Mb
ePub File Size: 6.66 Mb
ISBN: 400-4-97837-996-4
Downloads: 87970
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrijinn

Apara-ma de cursele lor cand va fi sa trec prin vamile vazduhului pentru ca, pazit de tine, fara durere sa ajun in Raiul, celdorit de mine, unde fetele Sfintilor si ale Cerestilor Puteri lauda Preacinstitul si Preaslavitul Nume in Treime marit a lui Dumnezeu, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Caruia I se cuvine cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor. Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Vazand Domnul Iubitorul de oameni ca, dupa greseala stramosului nostru Adam, toti oamenii sunt lesne inclinati spre pacat, a trimisw din negraita Sa mila in tot pamantul spre sfintii Sai ingeri si fiecarui om i-a randuit cate un inger pazitor, implinind asadar porunca Stapanului lor, sfintii ingeri intotdeauna sunt gata sa ne ajute noua, celor ce cantam lui Dumnezeu cu bucurie: Ingerul meu Pazitor, cere pentru mine puterea harului dumnezeiesc ,intru care sa umblu neabatut si fara poticneala pe mantuitoarea cale a poruncilor lui Hristos, iar cu inima si cu gura sa slavesc neincetat Preasfantul Nume al Dumnezeului nostru si sa cant Lui: Voind, Doamne, sa dai mana de ajutor celor adormiti, le-ai ingaduit ca in vis si prin vedenii, sa se arate celor vii.

Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun! Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te de ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Acatistu nostru, pentru lacrimile maicilor, rascumpara pacatele fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile noastre ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea ceolr, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui acatishul sade pe tronul slavei, ca adodmiti nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos. Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie:. Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Adromiti cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai! Oase uscate auziti cuvantul Domnului: O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe aodrmiti cei din veac adormiti.

Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai. Doboara dar pe cei ce se indreapta asupra mea, pe cei ce cauta sa ma arunce in adancul iadului. Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc acatitul Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor; Tatal nostru, fa ca cei ce nu te-au cunoscut pe pamant, sa te cunoasca macar in cer; Tatal nostru, miluieste-i pe toti cei ce au fost ingropati fara rugaciuni; Tatal nostru, primeste in locasurile Tale pe cei ce au murit naprasnic de scrbe sau de bucurie; Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor; Tatal nostru, pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina, iarta pe cei pacatosi; Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel ceresc; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  MAHADEVI VERMA MERA PARIVAR PDF

Doamne, curateste pacatele noastre.

EminescuOperevol. Edit or delete it and start blogging! Iar acum, primeste aceasta cantare de la mine:.

Indraznesc sa te aseman, Pazitorul meu, cu steaua luminoasa ce alerga calauzindu-i pe magii din vechime la inchinarea adevaratului Dumnezeu cand Mantuitorul lumii S-a nascut in Betleem; iar tu, cu petrecerea ta cea nedespartita acatistu mine si purtatoare de lumina, imi arati calea cea dreapta care duce spre Imparatia Cereasca, pentru ca acolo sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu cetele ceresti, slava Imparatului Slavei, Celui mai acatiatul de veci: Biserica lui Hristos inalta rugaciuni pentru cei adormiti in toata lumea, in fiecare zi, la orice ceas, in tot pamantul.

Pe tine te cinstim si Fiului tau slava inaltam impreuna si Parintelui celui fara de inceput si Duhului Sfant, Dumnezeului nostru in vecii vecilor.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:.

Lumina Sfanta S-a Pogorat si anul acesta! Imi indrept privirea in departare pe calea vietii trecute si vad o multime din cei care au raposat, din prima zi si pana acum, binefacatori ai mei, si cu indatorat dragoste strig unele ca acestea: Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa:.

Tatal nostru, miluieste pe toti cei ce mi-au dorit si mi-au facut mie bine; Tatal nostru, invredniceste-i mariri Tale, pe parintii si fratii nostri si pe cei de aproape; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce mi-au binevestit mie cuvantul Tau; Tatal nostru, preamareste in fata ingerilor pe cei ce m-au invatat sa Te iubesc pe Tine; Tatal nostru, daruieste bucurie celor ce m-au povatuit cu pilda vietii lor sfinte; Tatal nostru, indulceste cu tainica mana pe cei ce m-au ajutat in zile grele; Tatal nostru, Imparatia Ta sfarsit nu are, fa ca sa intre cei adormiti intru bucuria Ta; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg.

Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. Stiu, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, ca aceasta cantare, pe care ti-o aduc din osardia mea, nu este de ajuns spre a-mi arata multumirea din toata inima pentru cate ai facut cu mine pana acum, dar inca ma rog sa indupleci milostivirea lui Dumnezeu sa ma izbaveasca la infricosatoarea Judecata de partea cea de-a stanga si sa ma invredniceasca sa-I cant Lui cu toti sfintii: Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.

  KRISHNA ASHTOTHRAM PDF

Iar acum, primeste aceasta cantare de la mine: Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea: Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, prapaditi de grindina, de ceoor sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Ajuta-ma dar, neadormitul meu pazitor, ca sa-mi umplu vasul sufletului meu cu untdelemn faptelor bune, iar mai vartos cu milostenia si smerenia. Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele delor ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi.

Pretutindeni se gasete praful fratilor si al parintilor nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam. Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea:. Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile acatisttul adormiti cand strigam: Carnea si sangele nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Bucura-te, Ingere al lui Dumnezeu, inainte-statatorul meu aadormiti fata Presfintei Treimi; Bucura-te, sluga cereasca a Domnului celui ce imparateste peste toata addormiti Bucura-te, impreuna-vietuitorule cu slugile Lui cele adormjti si nematerialnice; Bucura-te, cel ce faci pururea voia Stapanului; Bucura-te, cel ce ai primit de la Dumnezeu porunca si putere ca sa pazesti sufletul meu; Bucura-te, cel ce niciodata nu te departezi de mine, pacatosul; Bucura-te, cel ce pururea petreci cu mine, nevrednicul; Bucura-te, cel ce ma pazesti in toate caile mele; Bucura-te, cel ce imi calauzesti pasii spre sfintele biserici; Bucura-te, cel ce ma feresti de toata rautatea; Bucura-te, cel ce mi-ai fost dat de Dumnezeu ca pazitor pe caile vietii mele; Bucura-te, indrumatorul vietii mele cel preabun; Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i acatiatul asa: Cele mai multe clicuri danionvasile.

Cu multumire dar, cant Dumnezeului meu: Tatal nostru, descopera-le acum tot adancul iubirii Tale; Tatal nostru, Tu le-ai descoperit lumina soarelui si luna cea linistita; Tatal nostru, fa sa vada acum si slava ingerilor care sunt para de foc; Tatal nostru, Tu i-ai indulcit cu frumusetea rasaritului si a apusului de soare, deci sa vada acum adromiti lumina vesniciei Tale Dumnezeiri; Tatal nostru, tot sufletul sa fie luminat ca steaua diminetii si luceafarul zorilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!